Hieronder leest u over alles wat er op de Skeakel leeft en speelt.

12 april, Boodschap aan de lieve kinderen van de Skeakel

Wij missen de kinderen ontzettend! Natuurlijk bellen of video-bellen wij met de kinderen, maar een klas vol kinderen is echt zoveel leuker en gezelliger.Dat spontane praatje, de grapjes, de mooie verhalen, het kletsen met elkaar, het spelen samen op het schoolplein; we missen dat allemaal...
    We hopen dat snel alles weer ‘normaal’ is. Dat de kinderen gewoon weer bij elkaar in een klas mogen zijn, tikspelletjes op het plein weer kunnen, koprollen op de koprolstang, elkaar helpen met het schoolwerk.

Maar het kan nog even niet.... en daarom willen we jullie toch een glimp van ons laten zien. Wij krijgen zoveel mooie foto’s op ‘mijnschool’, maar nu willen we ook wat foto’s van ons laten zien met een boodschap erbij!

Lieve kinderen en ouders. Blijf gezond! Wees lief voor elkaar en pas goed op elkaar!
    Namens ons hele team wensen wij u hele fijne Pasen; maak er thuis iets moois van!

In de bijlage een film.

29 maart, Doe mee met de Berentocht door het dorp!!!

Doe mee met de Berentocht!

De “berenjacht” is overgewaaid uit Australië. Hierbij worden door bewoners knuffels voor de ramen geplaatst en kunnen de kinderen de dorpen door om deze te zoeken.

Pier de Haan heeft samen met Peter Alkema, het prachtige initiatief genomen om een leuke speurtocht op te zetten voor alle kinderen. De ondernemersvereniging en Bredeschool zijn er ingestapt door geld hiervoor beschikbaar te stellen. Er is ook een kleinigheidje voor de kinderen beschikbaar gesteld, voor het behalen van de berentocht. Deze krijgen de kinderen later, op een nog nader vast te stellen moment.

De foto puzzel-berentocht telt maar liefst 86 mogelijke zoekplaatsen. Van de meesten zijn de adressen/of straatnaam vermeld, maar om het lastiger te maken ook van een aantal alleen de foto’s van de knuffels geplaatst.
    Dus voor de peuters t/m groep 8 is het een leuke bezigheid in deze vreemde Corona thuissituatie tijd deze beren op te sporen...

Vragen en deelname
    Wilt u meedoen?

De berenjacht boekjes met foto’s en adressen kunt u ophalen voor het huis van Tessa de Haan (groep 8) op de Alde Buorren 13. Hier is voor huis een bak met boekjes geplaatst, zie foto's in de bijlage van dit bericht.

Voor vragen over de tocht, deelname of meer informatie over deze berentocht, kunt u kijken op de facebookpagina Sexbierum en Pietersbierum.

Ps: Denkt u bij deelname om rekening te houden met 1,5 meter afstand en niet samen te scholen in te grote groepjes?

Namens Pier de Haan en Peter Alkema,

Heel veel plezier met de berentocht door het dorp!!

14 februari, diversen

Sinds woensdag 8 januari zitten wij weer allemaal onder één dak aan de Skoalstrjitte. Van 0 - 12 jaar gaat allemaal naar onze school of is het toch een IKC? Een aantal zaken moeten de komende periode nog afgerond worden. Er komen lockers voor de kinderen van groep 3 t/m 8. De meubels voor de leerpleinen worden nog geleverd. Er worden speeltoestellen geleverd. Dit gaat allemaal in de komende weken gebeuren. Als het wat droger wordt wordt het gras/modder veld aangepakt. Dan zijn wij helemaal klaar. Dit willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. De opening van de school zal eind maart of begin april zijn. Dit hoort u z.s.m.